středa 24. dubna 2013

JAK JSME TO CELÉ VYSTAVILI ANEB PPM BALANCOVÁNÍ A PODĚKOVÁNÍ



Bylo, nebylo…jednoho zimního dne se princezna Mellu probudila ze svého zimního spánku a uvědomila si, že je nejvyšší čas jet tam, kde ještě nikde nebyla a kde určitě MUSÍ BÝT! :) 

A kupodivu, ono bylo ještě místo! Řekla bych, že to z nejposlednějších a z nejkrásnějších…prostě takové nebeské procitnutí a požehnání :)

A tak se stalo, že jsme LETOS POPRVÉ VYSTAVOVALI A PRODÁVALI NA OBDIVUHODNÉ AKCI – PRAGUE PATCHWORK MEETING, která má už svou celoevropskou (minimálně :)) tradici, což potvrdila obrovskou návštěvností a tím, že se to byl již 7. ročník, který se konal začátkem dubna v Praze ve wellness hotelu Step

Na oficiálních fotkách z PPM nás sice nenajdete, ale ti, kdo nás navštívili, mohou potvrdit, že jsme tam opravdu byli a nikde se neschovávali :)

Celé mé ohlédnutí za naší účastí na PPM je vlastně jedním OBROVSKÝM DÍKEM směrem k Nebebům, směrem k mému drahocennému muži, jedinečným babičkám, báječným kamarádkám, přátelům k nezaplacení a úžasným zákaznicím, které jsme poznávali podle kabelek :). Tvář si v rychlosti nezapamatujete, ale originální šitou kabelku ano :).

To, že jsme se na výstavu dostali, byl opravdu velký zázrak :)

A proč jsme měli během příprav na PPM zavřený eshop a Vy jste si mohli látky a spol. jenom prohlížet? 

Odjet prodávat kamkoliv naživo pro nás znamená velkou práci, která není vidět :).  
Musíme zkontrolovat každou položku, kterou s sebou bereme a před naložením do auta ji upravit tak, abychom ji na výstavě neprodali podruhé a zůstala u nás pro toho, komu dle objednávek opravdu patří. Představte si, že musíte projít přes 200 položek metráže, stuh, střihů, galanterie…máte na to den a půl a předtím naskladníte novinky :D…a až se vrátíte, musíte opět udělat inventuru a nastavit správná prodejní množství, abyste neprodávali to, co už prodané bylo :). Je to sice blázinec, ale radost, kterou nám celý víkend nakonec přinesl, stála za to :). 

O PPM jako takovém Vám toho moc neřeknu. Za celou dobu jsem měla asi 15 volných minut, abych se šla aspoň rychle rozhlédnout, co kde je a okem zahlédla skvostné art quilty :). Oficiální otevření výstavy jsem jen slyšela, taktéž následný raut (cinkání příborů bylo slyšet i v 1.patře :)) a o tom, že byla módní přehlídka mě informoval větší klid ve stánku :)). 

Udělám tedy to nejdůležitější :). Poděkuji a podělím se s Vámi o naši stánkovou základnu :). Toho děkování bude hodně, tak ho buď přeskočte nebo mrkněte, kdo všechno nebyl vidět a přeci jen jsme všechno zvládli i díky němu :). 

1. Děkuji našim báječným babičkám, které poskytují nadstandardní péči všem našim dětem, když s nimi nejsme a nezaleknou se ani vysokých horeček, které si přivolala prvorozenka hned v noci po našem odjezdu :(...:)
Babičky s roční Milenkou před naší svatbou :)
 2. Děkuji své skvělé sestřičce Peťulce za její obětavost a nezištnost, se kterou mi s láskou pomáhá, aniž bych ji o to musela prosit :). A díky které se nám podařilo odeslat všechny slíbené objednávky ještě před výstavou :). 

3. Děkuji svému neskutečnému muži, který mne ve všem podporuje a na PPM se se mnou vypravil velmi vyčerpaný, po třech dnech strávených na antibiotikách, kdy ještě s babičkou Piřkou zvládli naložit celou velkou dodávku až po strop vším, co jsem si vymyslela, že s sebou vezmeme...a v Praze to zase vyložil...

4. Děkuji našemu kamarádu Exovi, že nám ještě ve čtvrtek večer a v noci pomohl se stavěním stánku a zachránil tak Aleše před úplným zhroucením :). 

5. Děkujeme všem prima dámám z nádherného stánku naproti nám (moc se omlouvám, jméno a majitelku jsem si nepoznamenala - tuším, že je to paní Dana z patchwork-quilting - kdo víte, klidně doplňte, prosím :)), za velkou ochotu a zapůjčení rudlíku, bez kterého bychom byli úplně nemožní a obr krabice nevynosili ani do pátku odpoledne :))...cesta z parkoviště do prvního patra byla opravdu dlouhá a náročná :). A díky i panu Vereškovi :). Příště budeme o kus moudřejší :).
Děkujeme! :)
 6. Děkujeme našim přátelům Kutějovým, jejichž pohostinnost a vstřícnost byla nekonečná a neskutečná (na příští rok si ji rezervujeme zas´:)). 

Káťa s Tomem nám také - díky místním domácím poměrům - odtajnili kus kulinářského nebe ve vyhlášené restauraci Na Pekárně, kterou mají "za rohem", kde "vládne" nesmírná pohoda a jeden z nejuznávanějších současných kuchařů Vašek Frič :). Kdo zajde, chce zajít druhý den zas´:). A my to štěstí měli - mňááááááááááááááám - a baterky si po náročných dnech dobíjeli :))...




7. Děkuji svým báječným přítelkyním  Peťulce, Kátě a Olili za velmi profesionální pomoc v našem víkendovém království a za to, jak mile, vstřícně a ochotně komunikovaly se všemi, kdo k nám přišel, byť jen "na kukandu" :). Zároveň děkuji svému muži, že celou tu dobu držel kasu, dával na ni pozor (lepší než pes hlídač, ne nadarmo je to "Alík" :)) a v celém našem babinci ještě zvládl dělat vtipy se zákaznicemi :), za což mu patří obdiv nás všech. Je skvělé mít u sebe harmonický mužský element :). 

8. Děkuji všem dámám - švadlenkám - které reagovaly na mou prosbu za 3 minuty dvanáct a poslaly nám svá dílka k vystavení i prodeji, která náš stánek zútulnila a okrášlila :). Pokud byste se této akční výměny chtěly do roka a do dne zúčastnit také, počítejte s tím, že bude a já se ozvu dříve :). 

Jmenovitě tedy děkuji Janě (galajana), Oxance (mel-bel) a Janince (jeňapr). 

Poděkovat musím i milé Míše a Gabi Mahdalové :). A tallulce Dance :)...

Velkou parádu nadělala i kabelka od Marcelky (tmarcela), kabelky od Martinky (www.uvincenta.cz), sukničky od Vlaďky (sůvy z nudlí), prostírání od Lenky (ukulele) a další kousky zapůjčené Olinkou :). Použito z vlastních zásob :). 

Děkuji také kamarádce Báře (barrak) a jejím zvířátkům, která nám pěkně hlídala regály :).

9. A v neposlední řadě děkuji Bohu za to, že mé procitnutí trvalo tak dlouho a díky němu jsme získali jedinečný vystavovací prostor s dostatkem světla i vzduchu :))))....Posuďte sami...
Výstava začíná ve 14:00...takhle to u nás vypadalo v poledne :)...a pak si ten raut stihněte! :)

Sobotní klid před bouří :))...ženy makaj´, muž vyčkává :))...
Zleva doprava tour :)
Kabelky od galajany a Kuklice, sukničky od babi Fialky, obrázky od holek a novinková kolekce Happi
Kabelky od galajana a jeňapr, novinkové kolekce, FQ bundles, stuhy, střihy a háčkovánci od Báry :).


Novinková Les Amis - tento týden v obchůdku :)
Novinkový Eden - tento týden v obchůdku
Novinkový flanel Punch Garden - tento týden v obchůdku
Kabelky www.uvincenta.cz, novinkové flanely PUNCH GARDEN A BETTY THE YETI - tento týden v obchůdku, dole pod nimi minky - v prodeji :)
Novinky - Modern Bliss, Remix chevrony (v prodeji) a batiky Silk Road - v obchůdku tento týden
Creatures and Critters 2 - v prodeji :)
Woodland Pals - v prodeji
Remix chevrony - v prodeji
Silk Road batika - v prodeji tento týden
Nacpáno a máznuto v hodině H :)))...
Za rok zas´...:)

10. Děkujeme našim "kostarickým" Šimonům za hbitou a profesionální pomoc při likvidování stánku a za to, že i když se dva roky nevidíme a jejich výpomoc v plánu nebyla, stačí je operativně poprosit a oni dorazí i s vrtačkou místo svého volna s rodinou...Ivetce a Erice děkujeme taktéž :).

11. PODĚKOVÁNÍ KONEČNÉ :) - Děkuji všem, kteří dočetli až do konce a neusli u toho :). Děkujeme Vám, kteří jste nás navštívili a přišli mě fyzicky či duchovně obejmout :). 

Děkujeme, že tu jste a že nám pomáháte stát se oblíbeným, spolehlivým a výjimečným eshopem!

Těšíme se na další setkání - virtuální i ta naživo :)))... 

Takže nejdéle na dalším PPM (4.-6.4.2014) AHOJ! :)

Vaše Mellu balancující :))...

8 komentářů:

  1. Myslela jsem na vás a vůbec si nedovedla představit, jaká monstr akce to je. Klobouk dolů a prodeji zdar!
    Petra s Malvínou od Tiché O.

    OdpovědětVymazat
  2. Mellu, to je paráda, pěkné počteníčko a pofoceníčko.
    Já doufám, že příští rok stihnu a zůčastním se a pokud to bude jen trochu možné, příjdu helfnout...musela to být obr dřina. :o)))
    Milka a její team

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Mellu, pěkně sis mákla, ale muselo to stát za to!!! Krámek nádherný, obří a já budu doufat, že třeba příští rok by mi PPM mohlo termínově konečně vyjít!
    Pavlína

    (Abych nezapomněla, zvu na jukanou na můj poslední počin: http://pavpab.blogspot.cz/2013/04/komu-se-neleni-tomu-se-jeleniiiiiiiii.html)

    OdpovědětVymazat
  4. milá Mellu,strašně závidím ,obdivuju,tleskám,děkuju :)) a příští rok určitě přijedu pozdravit a obejmout jana--- galajana

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Milenko, moc děkuju za odkazy, Ty jsi prostě zlato. Však jsem taky jela hlavně kvůli Tobě, jinak bych asi zůstala z ekonomických důvodů doma. A jsem moc ráda, že jsem Tě mohla obejmout (prcku) :o)
    Přeju ať se daří!!

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Mellu, klobouk dolů.Nádherná reportáž a tolik krásy.To mne mrzí,že jsem tam letos nebyla.Přepadla mne nemoc.Mohlajsem si nakoupit látečky naživo.Příští rok si nenechám Váš krámeček ujít.Hodně štěstí ............

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Mellu, díky za to, že jsem Tě mohla osobně poznat! A příští rok Ti zas přijedu zamávat...teď mávám alespoň z Prahy od compu...

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Mellu,smekám pomyslný klobouk a zároveň tleskám....neb realizace těchto stěhovacích akcí je tuze náročná,jak fyzicky tak duševně...fotoreportáž jasně dokazuje...zvládli jste vše na výbornou,nikdy jsem ještě na PPM nebyla,tak snad za rok

    OdpovědětVymazat